חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בש"א 3997/05

: | גרסת הדפסה
בש"א
בית המשפט המחוזי ירושלים
3997-05
5.6.2006
בפני :
יוסף שפירא

- נגד -
:
1. טרייצקי משה
2. טרייצקי ישעיהו בנימין
3. טרייצקי איילה

עו"ד שליט
:
המגן חברה לביטוח בע"מ
עו"ד שחק
החלטה

לפני בקשה לתשלום תכוף.

הרקע לבקשה

1.         המבקש 1 נפגע בתאונת דרכים קשה ביום 21.12.03 (להלן - התאונה), עת חזר עם אחיו ממסיבת חנוכה, פגע בו אוטובוס אשר גרר אותו לאורך הכביש.

התובע נפגע פגיעה רב מערכתית קשה, שהשאירה בו נכויות צמיתות בתחומים רבים.

מכיוון שאין כל טענה באשר לחבותה של המשיבה 1 בתיק, אין כל בסיס לטענת התובעים, לסירובה של המשיבה 1 לממן את הטיפולים הרפואיים הרבים של המבקש 1. בית המשפט מתבקש עתה לחייב את המשיבה 1 להשיב למבקשים את כל הסכומים אשר הוצאו עד כה ולהורות לה להעביר התחייבות לכיסוי הטיפולים הרפואיים הניתנים לתובע מכאן ולהבא לרבות טיפולים בבתי חולים, חדרי מיון, מרפאות חוץ, בדיקות רפואיות, אשפוזים, ניתוחים.

פרטי הבקשה

2.         המבקשים סומכים ידיהם על הוראת סעיף 5(ב) לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן: החוק), ומבקשים בבקשה זו תשלומים שונים:

(1)        בגין הפסדי שכר של הורי הנפגע (משיבים 3, 2).

לטענתם ההפסד החודשי הינו 4,122 ש"ח אשר ממנו יש לנכות את קצבת הנכות לילד בסך 821 ש"ח.

(2)        לאור מצבו של התובע, הוא מקבל שיעורים פרטיים העולים כדי 1320 ש"ח לחודש, ויש לפסוק להם סכומים אלה החל מיום 1.1.05 ובסה"כ 18,480 ש"ח.

(3)        בגין מזון מיוחד, לאור בעיות תזונה וחסימת מעיים מהן הוא סובל, מעריכים ההורים את ההוצאה בסך כ-400 ש"ח.

(4)        בעבור עזרה בבית והשגחה על ילדיהם הנוספים מבוקש סך של 2000 ש"ח.

(5)        בגין נסיעות עבור בן אחר שהועבר לפנימיה באשדוד, כולל הזנה, מבוקש 1950 ש"ח.

(6)        בעבור טיטולים מבוקש סך 600 ש"ח לחודש.

(7)        התובעים מפרטים רשימה ארוכה של תרופות ועזרים, לרבות תחבושות, שהתובע מקבל וכעולה מן המסמכים שצורפו לבקשה, ומבוקש סך של    1500 ש"ח.

(8)        התובעים מציינים, כי עד היום קיבל התובע טיפולים בעלות של 20,000 ש"ח.

(9)        התובע נזקק לטיפול פסיכולוגי, כאשר עלות כל טיפול הינה 280 ש"ח ובסה"כ מגיע על-פי הבקשות הקודמות לסך של 5660 ש"ח ומיום 18.12.05 עד 13.2.06 החוב הצטבר לסך 15,400 ש"ח.

העלות החודשית עבור הטיפולים מסתכמת בסך של 1,176 ש"ח.

(10)      כמו כן התובע זקוק, לטענת המבקשים, לטיפולים פסיכיאטרים, בנוסף לטיפול על-ידי הפסיכולוג, שעלותם החודשית מגעת כדי 700 ש"ח.

(11)      בגין נסיעות מבוקש סך 1300 ש"ח, הכולל נסיעות לטיפולים רפואיים, מרפאות חוץ והמטפלים הנ"ל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>